Hyserve Compact Dry SA, Staphylococcus aureus teszt

Cikkszám: HYS 1 000 899 Gyártó: HyServe

Részletes információk

Compact Dry tesztek dehidratált, száraz táptalajok, melyek különböző mikroorganizmusok kimutatására alkalmasak folyékony és szilárd mintákból.

A NISSUI Pharmacutical Co. Ltd által gyártott és a HyServe GmbH által forgalmazott, Compact Dry tesztek dehidratált, száraz táptalajok, melyek különböző mikroorganizmusok kimutatására alkalmasak folyékony és szilárd mintákból. A tesztek előnye, hogy csökkentik a mikroorganizmusok kimutatására, számlálására fordított időt. A teszt plate-k egyformán használhatóak mind a nyersanyagok, mind pedig a végtermékek vizsgálatához az élelmiszer, üdítőital-, hús- és kozmetikai ipar területén illetve higiéniai laboratóriumokban.
A plate-n lévő táptalaj kromogén anyagot és redoxi indikátort tartalmaz. Az inkubálást követően a kinövő telepek színesek és az adott mikroorganizmusra jellemzőek. A specifikus táptalajon a mikroorganizmusok azonosítása szín alapján történik. A plate-k szobahőmérsékleten tárolhatók, fajtától függően 1 – 2 évig. Az alkalmazott inkubációs idő 20 – 43 °C között változik.
A teszt plate-k tulajdonképpen fedéllel ellátott műanyag tálkák, melyeknek az alján a táptalaj dehidratált formában van jelen egy gézszerű hálón. A vizsgálat 1 ml minta anyagot igényel, mely a plate alján egyenletesen szétterül. A fedél vizsgálat előtt és során megvédi a táptalajt a nemkívánatos szennyezéstől. A plate-k külső, alsó részén 0.5 cm-es karcolt négyzethálós rácsozat található, mely megkönnyíti a telepszámlálást.
Nemcsak folyékony minták, hanem szilárd illetve száraz, szilárd felületről vett minták is vizsgálhatók. A szilárd mintát először egy puffer oldattal homogenizálni, majd, ha szükséges szűrni és hígítani kell. Szilárd felületről az un Compact Dry Swab segítségével vesszük a mintát.
Erős fertőzöttség esetén az értékelhető vizsgálathoz hígítási sorozatot kell alkalmazni. Egy négy tagból álló sorozat a forgalmazótól szintén beszerezhető. Az egyes hígító edénykék 9 ml steril NaCl Pepton puffer oldatot tartalmaznak. A hígítási sorozat felhasználásával szükség esetén így bármekkora hígítás is elérhető.
A Plate-k háromrétegű alumínium fólia tasakba (műanyag + alumínium + műanyag) vannak csomagolva. A plate-k validálását a NordVal/NMKL végezte. Így a HACCP előírásait követő rendszerekben is biztonsággal használható.

 

Általános jellemzői a Compact Dry SA-nak :

  • A plate a Staphylococcus aureus meghatározására szolgál.
  • A táptalaj mannitol tartalmú agar, melyhez méréskor a mintán kívül tojás sárgájából készült szuszpenziót is adni kell.
  • A telepek sárga színben jelennek meg.
  • A tojás sárgájában lévő lipid-protein komplexet (lecitin) a Staphilococcus aureus lipáz enzimje széthasítja, ezáltal a telepek szélei zavaros fehérre változnak.
  • Ez a reakció a Staphilococcus baktériumok közül csak az aureus-ra jellemző.
  • Inkubációs idő 48 óra.
  • Inkubációs hőmérséklet 35 - 37 °C.
  • Tárolás: Szobahőmérsékleten 18 hónap a gyártást követően.

 

 

Típus: Rendelési szám: Csomagolási egység: Alkalmazás:
Compact Dry SA 1 000 899 40 plate Staphylococcus aureus
1 001 013 240 plate
1 002 881 920 plate
X