Hyserve Compact Dry EC, E.Coli és coliform teszt

Cikkszám: HYS 1 000 168 Gyártó: HyServe

Részletes információk

Compact Dry tesztek dehidratált, száraz táptalajok, melyek különböző mikroorganizmusok kimutatására alkalmasak folyékony és szilárd mintákból.

A plate az E.Coli és a Coliform baktériumok meghatározására alkalmas. A táptalaj két kromogén enzim szubsztrátot Magenta-Gal-t és X-Gluc-t tartalmaz. A Magenta-Gal az E. Coli meghatározását szolgálja, melynek telepei kék színnel jelennek meg. Az X-Gal a Coliform baktériumok kimutatására szolgál, melyeknek telepei piros színnel jelennek meg. Az össz E.Coli és Coliform számot a kék és piros színű telepek együttesen szolgáltatják.

Mintamennyiség: 1 l
Inkubációs idő: 24 ± 3 óra.
Inkubációs hőmérséklet: 35 ± 1 °C.
Tárolás: Szobahőmérsékleten 12 hónap a gyártást követően.

Folyékony és szilárd állapotú minták egyaránt vizsgálhatók. A szilárd mintákat homogenizálni kell. Nagy csíraszám esetén a mintákat hígítani szükséges. Felületről tamponnal (swab) vett higiéniai minták vizsgálata is lehetséges.
Vízminták vizsgálata membrán szűrővel történő minta előkészítést igényel. (Minta mennyiség tetszőleges, ill. a szabványos vizsgálatoknak megfelelő lehet).

AOAC, MicroVal, ISO és NordVal certifikációval rendelkezik

 

Felhasználási terület:

  • Hústermékek (sertés, szarvasmarha, stb)
  • Baromfi termékek (csirke, pulyka, stb)
  • Halból készült termékek (nyers halak, konzervek, stb)
  • Gyümölcs és zöldség alapú termékek (paradicsom, saláták, savanyú káposzta, stb)
  • Tejtermékek (vaj, majonéz, sajtok, joghurt, stb)
  • Egyéb (lekvár, stb)

 

Figyelem!

  • Ha a minta 104 cfu számú baktériumot tartalmaz, akkor nem különíthetőek el egymástól a fejlődő telepek az egész plate egyszínű lesz. Hígítás szükséges.

 

Forgalmi kiszerelés:

Típus: Rendelési szám: Csomagolási egység: Alkalmazás:
Compact Dry EC 1 000 168 40 plate E.coli és koliform-ok
1 000 169 240 plate
1 001 878 920 plate
X