Hanna Instruments HI 902 Univerzális automata titrátor

Cikkszám: HI 902 Gyártó: Hanna Instruments

Részletes információk

Analitikai titrátor személyre szabható mérési metódusokkal.


A laboratóriumi elemzésre szolgáló, színes grafikus kijelzővel felszerelt HI 902 automata titrátor segítségével sav-bázis, potenciometriás, ORP, komplexometriás, és precipitációs titrálás hajtható végre. Lehetséges a visszatitrálás is. 100 mérési metódus használható, ezek személyre is szabhatók az egyéni igények szerint.

A titrátor két elektród, két pumpa és két keverő egyidejű csatlakoztatását teszi lehetővé. A műszer rendelkezik USB porttal. A metódusok számítógép vagy USB flash drive segítségével fejleszthetők és módosíthatók. Egy számítógép, monitor, billentyűzet, nyomtató és a titrátor segítségével komplett munkaállomás alakítható ki.

A professzionális titrátor számos alkalmazási terület mérési igényeinek kielégítésére alkalmas:
Borászati elemzés: lehetséges a bor pH-értékének, szabad és összes kén-dioxidtartalmának, teljes és illékony savtartalmának, illetve redukáló cukor-és nitrogéntartalmának mérése.Élelmiszeripari és tejipari elemzés:mérhető a pH-érték, a savtartalom, a lúgtartalom, valamint a NaCl, a kalcium, a klorid és a kén-dioxid koncentrációja.

Vízminőség-vizsgálatok: többek között meghatározható a pH-érték, a savtartalom, a keménység, illetve a kalcium-és a fluorid-koncentráció.

Gyógyszeripari mérések: vizsgálható a pH-érték, valamint a savtartalom, illetve a fluorid, a klorid és az ammónia koncentrációja.

Mérések a galvanizálás során: lehetséges az ezüst, a króm, a cink és különböző savak koncentrációjának elemzése.
A titrálás végeztével a műszer az összes mérési adatot (beleértve a mérés sorszámát, dátumát és idejét, az elektród azonosítókódját, illetve a legutóbbi kalibrálás adatait) és titrálási görbét elmenti, így a titrátor megfelel a GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) követelményeknek is.

Az elmentett adatok átmásolhatók USB pendrive vagy személyi számítógép segítségével.

A nagyméretű kijelzőnek köszönhetően a műszer állapota bármikor megjeleníthető. Az elemzés során megtekinthető a valósidejű titrálási görbe is. A görbe új metódusok tesztelése vagy egy korábbi eljárás optimalizálása során hasznos. A főmenüben látható a dátum és az idő,ahőmérséklet (hőmérsékletszonda használata esetén), illetve különböző figyelmeztető üzenetek.

A HI 902 két változatban vásárolható meg. A HI 902C-1 változat egy, míg a HI 902C-2 két analóg kártyával rendelkezik.

A titrátor tartozékai: keverő és annak szerelvényei, büretta (25 ml), adagolópumpa, hőmérséklet-érzékelő, USB kábel, USB flash drive (256 MB), szoftver és használati utasítás.

X