Aqua-Terra Úszó bója platformra szerelt felszíni vízminőség mérő állomás

Cikkszám: AT BOUY Gyártó: Aqua-Terra Lab Kft.

Részletes információk

Az úszó bója platformra szerelt mérőállomás felszíni vizek vízminőség mérésére.

Az úszó bója platformra szerelt mérőállomás felszíni vizek vízminőség mérésére kialakított mérőrendszer.Az úszótest katamarán kialakítású, befoglaló méretei: 80 x 90 x 50 cm. Az úszótest lehorgonyzásához beépített rögzítési pontok vannak kialakítva. Anyaga üvegszál erősítésű műanyag.

Az úszótest közepén Ø50 x 25 cm méretű, nyitható fedéllel lezárt tér van a mérőeszközök biztonságos elhelyezésére. A fedél zárására beépített biztonsági zár szolgál. A fedél nyitását beépített Reed-relés nyitásérzékelő jelzi.A fedél tetején helyezkedik el a tápellátásra szolgáló napelem egység. 

Az úszóegység maximum 25 kg-al terhelhető.

Az ARM processzor alapú terepi mérésadatgyűjtő/kontroller egység kimondottan digitális szenzorokhoz történő alkalmazásra lett kifejlesztve. A kontroller egység a digitális szenzorokhoz hasonlóan extrém alacsony energiafogyasztással rendelkezik, 12 VDC feszültségről üzemeltethető, így alkalmas akár hosszabb idejű akkumulátoros üzemre is.

Az adatgyűjtő egységhez opcionálisan csatlakoztatható modulok segítségével kiépíthető a WLAN, mobiltelefonos (GPRS) kommunikáció, automatikus SMS-küldés, digitális és analóg (4-20 mA) kimenetek.

Az alap készlet tartalmazza a kontroller egységet IP67 védettségű műanyag szekrénybe szerelve, maximum 4 db digitális szenzor csatlakoztatására alkalmas hardverrel, a mérési folyamat vezérlésére, adatgyűjtésre, adattárolásra és a külső kommunikáció (WLAN, GPRS, Bluetooth) kezelésére alkalmas szoftverrel. A szoftver a mért adatokat WLAN hálózaton keresztül az adatbázis kezelő szerverre továbbítja, ahol megfelelő jogosultság esetén interneten keresztül megtekinthetőek.

A külső kalibráló szoftver ANDROID operációs rendszeren futtatható, a központi egységgel Bluetooth-on keresztül kommunikál. Az alap készlet tartalmazza a szenzorok kalibrálására alkalmas szoftver 1 példányának licencét. A készlet nem tartalmazza az ANDROID-os hardvert, ez lehet mobiltelefon, tablet, vagy más eszköz is. A tárolt adatok az adatgyűjtőről USB vonalon keresztül is letölthetőek PC-re.

Mért paraméterek és méréshatárok 

Mért paraméter Méréshatár
Vízhőmérséklet 0 - 50 °C, ± 0,1 °C
Oldott oxigén

0 - 20 mg/l O2, ± 0,1 mg

0 - 200% telítettség, ± 1% 

pH 0 - 14 pH, ± 0,1 pH 
Redox potenciál -1.000 - +1.000 mV, ± 2 mV 
Vezetőképesség 0 - 200 mS/cm, ± 1% 
Sótartalom 0 - 60 g/kg, ± 1% 
Zavarosság 0 - 4000 NTU, ± 1% 
X