Krüss MAT1100 gázanalizátor

Cikkszám: KRU MAT1100 Gyártó: Krüss Optronic

Részletes információk

A KRÜSS gázanalizátorok gyors, megbízható mérési eredményeket nyújtanak. Számos vállalat használja a laboratóriumi minőségellenőrzésre, de a gyártósoron is, ha érzékeny vagy romlandó termékeket csomagolnak. A MAT készülék alkalmas a csomagológép által használt gázkeverék véletlenszerű mintavételére és állandó ellenőrzésére.

A MAT1100 a megfelelő választás, ha csak az oxigénkoncentrációval kell foglalkoznia, vagy amikor csak nitrogént használnak. Elektrokémiai oxigéncellája (EC) 0,5 és 35 térfogatszázalékos tartományban és ± 0,2 térfogatszázalék pontossággal mér. Más modellekkel ellentétben a MAT1100 nagyon kevés időt igényel a felmelegedésre, ezért alkalmanként történő mérésekhez vagy gyakori „helyváltoztatások” esetén gyorsan alkalmazható.

A MAT1100 gázanalizátorok ideális megoldást jelentenek az élelmiszer-, elektronikai-, gyógyszer- vagy kozmetikai iparban. Az elektrokémiai oxigéncellák 0,5-35 térfogat% O2 mérési tartománya különösen érdekessé teszi azokat a termékeket, például friss gyümölcs, amelyek nincsenek oxigénmentes vagy oxigéntartalmú védő atmoszférában csomagolva. Mivel ez a mérőcella a bekapcsolás után gyorsan használatra kész, javasoljuk véletlenszerű ellenőrzésekre, vagy ha naponta csak néhány mintát mérnek. A MAT1100 és MAT1200 készülékek hosszú élettartamú cellája átlag feletti élettartammal büszkélkedhet, ami akár hat év is lehet. A hagyományos lúgos celláktól eltérően savas elektrolitot (hangyasavat) használ, ezért alacsony a keresztérzékenysége a savas gázkomponensekkel, például a szén-dioxiddal szemben, és a CO2 koncentráció függvényében mért értékkorrekcióra nincs szükség. A kávécsomagolásokban lévő szén-monoxid vagy gyúlékony gázkomponensek, például az alkohol szintén nem befolyásolja a megadott pontosságot.

Főbb tulajdonságok:

Könnyű és intuitív használat érintőképernyőn keresztül
Alacsony sodródású elektrokémiai oxigéncellák (EC)
Rövid mérési idő
Csak kis mintatérfogat szükséges
Nagyon rövid bemelegedési idő Interfész csomag a mért értékek átviteléhez (USB, Ethernet, RS-232)

Műszaki adatok:

Oxigén (O2)

Mérési tartomány

0,5–35 térfogat%

Pontosság

± 0,2 térfogat%

Felbontás

0,1 térfogat%

O2-érzékelő

Típus

Elektrokémiai cella (EC)

Mérési elv

Savas elektrolit

Élettartam

Legfeljebb 6 év (20 térfogat% O2 mellett)

Keresztérzékenység

Nincs CO2 keresztérzékenység

Sodródás

Alacsony sodródás, <3% / hó

X